madadkar

واحد مددکار اجتماعی یکی از بخشهای فعال در مرکز مشاوره وتوانمندسازی دانشگاه فردوسی مشهد می باشد

تعریف مددکاری اجتماعی : مددکاری اجتماعی حرفه ایست مبتنی بردانش ، اصول ، مهارت و روشها با هدف کمک به افراد ، گروهها و جامعه تابتوانند با تکیه بر توانمدیها و امکانات برای حل مشکل و یا حل نیاز خود اقدام نمایند و به استقلال نسبی و رضایت خاطر فردی دست یابند.

فعالیتهای واحد مددکاری مرکز مشاوره در حیطه معیشتی و تخصصی

مددکاری معیشتی

مددکاری اجتماعی در حیطه مالی و معیشتی شامل ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان نیاز به حمایت مالی پس از صحت سنجی و راستی آزمایی می باشد که این خدمات شامل: 1- معرفی دانشجویان به بنیاددانشگاهی جهت دریافت شارژکارت تغذیه، تهیه کتاب، پوشاک، دندانپزشکی، وام دانشجویی ، کمک هزینه تهیه دارو و درمان 2- معرفی به اداره رفاه دانشجویی جهت کمک هزینه تحصیلی و کمک هزینه خوابگاه 3- معرفی به پزشک معتمد دانشگاه جهت اقدامات اولیه درمانی4- معرفی دانشجویان با معدل بالا به خیرین جهت بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی جهت پیشگیری از افت تحصیلی این دانشجویان5- ارزیابی دانشجویان طرح پایش با تشخیص نیاز مالی و یا آسیب کرونا و ارائه خدمات به ایشان6- معرفی دانشجویان جهت بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی و ملزومات کمک آموزشی به شبکه نیکوکاری داخل و خارج دانشگاه .

مددکاری تخصصی

1- مداخله در بحران از عمده ترین و اصلی ترین خدمات مددکاران اجتماعی در دانشگاه می باشد. شامل حضور مددکاران در موقعیت بحران ، ارتباط با دانشجو و بررسی شرایط موجود، ارتباط با سرپرست بخش مددکاری و مسوول بخش درمان جهت هم اندیشی و مشورت، همراهی با دانشجو جهت بررسی شرایط بالینی توسط روانپزشک، ارتباط با خانواده دانشجو و دعوت از ایشان برای مراجعه حضوری به مددکاری مرکز مشاوره جهت طرح مساله و جلب حمایت خاص برای کمک بیشتر به بهبود وضعیت دانشجو و انجام مراحل تحویل به خانواده، تعامل با اعضای تیم درمان اعم ازمسوول بخش درمان، مشاورین، روانپزشک، روانسنج، پذیرش طی جلسات متعدد، تعامل با واحد های مختلف دانشگاه اعم از دانشکده ها، اساتید، گروه های آموزشی و اداره خوابگاههاو...... جهت بهبود شرایط تحصیلی و رفاهی دانشجو،تهیه و نظارت بر دارودرمانی دانشجویانی که نیاز به مصرف دارو دارند، پیگیری وضعیت افت تحصیلی دانشجویان و همچنین ارائه درخواست این افراد درصورت نیاز برای مطرح شدن در کمیسیون موارد خاص مرکز مشاوره ، برقراری انجام فرایند اعزام دانشجو به بیمارستان جهت بستری و پیگیری اقدامات تخصصی درمانی توسط کادر پزشکی و روانپزشکی.

2- حضور مددکاران اجتماعی در سراهای دانشجویی که شامل مراجعه به اتاق دانشجویان و معرفی کامل خدمات مرکز مشاوره و همچنین شرح خدمات مددکاران در حیطه مالی معیشتی و تخصصی در داخل مرکز مشاوره و داخل دانشگاه و سراهای دانشجویی می باشد. شناسایی دانشجویان که نیازمند بهره مندی از خدمات معیشتی و حمایت های مالی و همچنین دانشجویان در معرض خطر که نیاز به جلسات مشاوره در حیطه های مختلف روانشناسی و روانپزشکی و دارویی دارند، برگزاری جلسه فردی با دانشجویان در اتاق مددکاری داخل سراهای دانشجویی و بررسی شرایط، تعامل مستمر با سرپرستان سراهای دانشجویی ، پیگیری وضعیت دانشجویان مداخله در بحران و افرادی که نیازمند حمایت درمانی هستند طی مراجعه به اتاق ایشان.

3- همکاری با بخش های مختلف مرکز مشاوره در اجرای طرح های متعدد از جمله طرح پایش سلامت روان، طرح خداقوت و.........

ضمنا تمامی مددکاران بصورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل بصورت آنکال پاسخگو می باشند.

ارتباط با کارشناسان مددکاری در مرکز مشاوره 38806917

مددکاران اجتماعیoncall