Array چاپ Array  فرستادن به ایمیل

با توجه به اهداف «شیوه نامه شورای هماهنگی مراکز مشاوره استان» مبنی بر تبادل هر چه بیش تر تجارب میان مراکز مشاوره دانشگاه های استان، هم افزایی، همکاری و استفاده بهینه از امکانات و توانایی های فنی در ارائه خدمات تخصصی در سطح استان و لزوم همکاری دبیرخانه این شورا در مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با سایر مراکز، دومین نشست شورا در روز سه شنبه 3/4/93 ساعت 9 تا 13 در محل مؤسسه آموزش عالی بینالود واقع در آدرس زیر برگزار گردید. حاضرین این جلسه به شرح زیر بودند: جناب آقای دکتر کارشکی رئیس محترم مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد ، سرکار خانم مرتضایی معاونت محترم مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ، سرکار خانم قشنگ مسئول بخش اموزش مرکز مشاوره و نمایندگان مراکز مشاوره دانشگاه های حکیم سبزواری، قوچان، تربت حیدریه، دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی و هاشمی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی دارای بودجه فرهنگی .

غايبين جلسه: نمایندگان دانشگاه های آزاد، نیشابور و موسسات غیر انتفاعی بهار، اسرار، توس، حکمت رضوی و خیام

دستور جلسه:  آشنایی با فعالیتهای سه مرکز مشاوره  و مشکلات مراکز بر اساس اولویت

موارد مطرح‌شده/ مصوب شده :

1.       پس از تلاوت قرآن کریم رئیس موسسه بینالود، حاج آقای علیزاده، ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان به آمادگی این موسسه جهت همکاری هرچه بیشتر با شورای هماهنگی و توسعه خدمات بهداشت روان اشاره و تاکید نمودند.

2.       جناب آقای دکتر کارشکی، دبیر شورای هماهنگی، در مقدمه به ضرورت تشکیل شورا و اهم اهداف آن براساس شیوه نامه به ویژه استفاده از پتانسیل های مراکز مشاوره و فرایند شکل گیری و اجرای دومین گردهمایی و عناوین و محورهای مورد بحث اشاره نمودند.

3.       معاون دانشجویی موسسه بینالود، جناب آقای دکتر علیزاده، پس از خیرمقدم موضوع اعتبارات موردنیاز برای خدمات مراکز مشاوره را مطرح نمودند و فرمودند درحال حاضر این خدمات با استفاده از بودجه ای است که توسط دانشجویان پرداخت می شود و باتوجه به نیازهای گسترده و روزافزون به خدمات بهداشت روان و پیشگیری از آسیب های روانی- اجتماعی به ویژه دربین دانشجویان، این نیاز وجود دارد که وزارت علوم نیز اعتباراتی را به مراکز مشاوره دانشگاههای غیرانتفاعی و مؤسسات آموزش عالی تخصیص دهد.

4.       سخنرانی علمی دکتر همام، روانپزشک و عضو هیات امنای موسسه آموزش عالی بینالود.

5.       سرکار خانم کوکبی، مسئول مرکز مشاوره موسسه بینالود، گزارشی از فعالیتهای آن مرکز را ارائه نمودند.

6.       سرکار خانم مجد، مسئول مرکز مشاوره موسسه غیرانتفاعی سجاد، گزارشی از فعالیتهای آن مرکز را ارائه نمودند.

7.       جناب آقای مهرآمیز، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه تربت حیدریه، گزارشی از فعالیتهای آن مرکز را ارائه نمودند.

8.       در پایان هر معرفی به سوالات حاضران در جلسه درمورد فعالیت ها یا شیوه انجام کارها پاسخ داده شد.

9.       سرکار خانم قشنگ، بسته آموزشی شامل 45 کارت، حاوی باورهای درست و نادرست درمورد ازدواج را که توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه  فردوسی مشهد با همکاری مرکز مشاوره دانشجویی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه و حمایت استانداری خراسان رضوی تهیه شده است را معرفی نمودند. همچنین جهت آشنایی نمونه هایی دراختیار شرکت کنندگان قرار گرفت و شیوه های استفاده از آن به ویژه در کارگاههای آموزشی پیش از ازدواج ارائه گردید.

10.    در پنل مشکلات و مسایل مراکز مشاوره دانشجویی با مدیریت آقای دکتر کارشکی مسایل زیر بررسی شد:

·         درخصوص روند اجرای طرح پایش سلامت (اجرا، ورود داده ها، تحلیل نتایج و روش دعوت از افراد درمعرض خطر) و مشکلات و محدودیت های موجود در طرح، مسئولین مراکز به بحث و تبادل تجارب پرداختند.

·         مشکلات و محدودیت ها:

-      زمان ثبت نام طرح چه در هنگام ثبت نام دانشجویان و چه پس از ثبت نام ازلحاظ الزام دانشجویان برای شرکت در طرح مشکلاتی دارد.

-        عدم اطلاع از شیوه نامه اجرای طرح پایش

-            مشکل آفرین بودن گویه های مرضی پرسشنامه

-            دانشجویان متقاضی دریافت نتایج ارزیابی خود

-            تحلیل کلی نتایج از طرف وزارت علوم به دست مراکز نمی رسد، بنابراین نمی تواند در برنامه ریزی ها مورد استفاده قرار گیرد.

-            روش دعوت از دانشجویان در معرض خطر و بوجود آمدن سوگیری در مورد آنان

11.    آقای دکتر کارشکی پس از بررسی مشکلات و محدودیت های ذکر شده، یک کارگاه آموزشی نیم روزه با هدف آشنایی با مراحل اجرای طرح پایش سلامت از آغاز تا پایان توسط دبیرخانه شورای هماهنگی در تابستان 93 را در دستور کار قرار دادند.

12.    آقای دکتر کارشکی مطرح نمودند که با دریافت مجوز از معاونت طرح و برنامه دانشگاه فردوسی، شیوه نامه های اجرایی فعالیت های مرکز مشاوره دانشجویی این دانشگاه که بر اساس روش های استاندارد مستندسازی شده است در هر جلسه گردهمایی ارائه خواهد گردید و مستندات آن دراختیار سایر مراکز مشاوره قرر می گیرد.

13.    سرکار خانم قشنگ شیوه نامه اجرایی پذیرش مراجعان و جلسات مشاوره و روان درمانی فردی را ارائه نمودند.

14.    در پایان درخواست شد به منظور ایجاد انگیزه در کارشناسان مراکز مشاوره کارگاه های آموزشی درجهت ارتقای دانش تخصصی ایشان برگزار شود و اعتبارات مورد نیاز جهت اجرای این دوره ها مورد بررسی قرار گیرد.

برگزاری جلسات هماهنگی و کارگاه های مربوطه مستلزم صرف هزینه به خصوص برای دانشگاه فردوسی به عنوان میزبان است. بر همین اساس براساس تبصره 2 ماده 7 آئین نامه شورای هماهنگی مراکز مشاوره  مقرر گردید درخصوص اجرایی شدن این بند برای فعالیت های ترویجی و برگزاری حداقل 5 کارگاه در سال با دفتر مرکزی مشاوره مکاتبه شود.

دستور جلسه:  آشنایی با فعالیتهای سه مرکز مشاوره  و مشکلات مراکز بر اساس اولویت Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
بازدید ها : 1968