مشاوره و روان درمانی فردی

علاوه بر این که دوران دانشجویی، دوره استقلال یابی و مهارت اندوزی های بسیاری است که قبل از این دوران کمتر به آن توجه شده است، موفقیت در این دوران به عوامل متعدد و متنوعی بستگی دارد که حداقل وجود سه شرط زیر اساسی است:

1. 1.مهارت ها و توانایی ذهنی
  2. 2.مهارت های ارتباطی و اجتماعی
  3. 3.مهارت ها ی مراقبت و مدیریت خود از جمله مدیریت هیجان ها (به خصوص هیجان های منفی مانند اضطراب، افسردگی، خشم، احساس گناه و مانند آن)، مهارت های زندگی شخصی و ... .

مسلماً دانشجویی که کنکور را پشت سر گذاشته است، مشکلی در توانایی های ذهنی ندارد ولی گاهی دانشجویان به درستی قادر به استفاده از توانایی های ذهنی خود در مسائل و مشکلات زندگی نیستند.

به عبارت دیگر، ممکن است آنان مسایل پیچیده درسی را به خوبی حل کنند ولی، به علت آن که کمتر فرصت داشته اند به موضوعات زندگی بپردازند، هنگامی که با واقعیتهای زندگی روبه رو می شوند، ممکن است قادر به استفاده صحیح از ذهن خود نباشند.

غیر از توانایی های ذهنی که لازم است دانشجویان کاربردهای آن را در زندگی واقعی به خوبی بیاموزند و تمرین کنند، در مورد مهارت های ارتباطی و اجتماعی و همچنین، مهارت های مراقبت و مدیریت خود، بسیاری از آنها ضعف دارند. زیرا اکثراً، حداقل در سال های آخر دبیرستان برای قبولی در این امتحان بزرگ و سخت، بسیاری از فعالیت هاهی اجتماعی خود را حذف و یا کم کرده اند.

علاوه بر این، زندگی در خانواده ایرانی به گونه ای است که بسیاری از فعالیت های مراقبتی و مدیریتی توسط والدین و خانواده انجام می شود. به همین دلیل برای موفقیت در دانشگاه ضروری است سایر توانایی ها و همچنین، کاربرد آنها در زندگی واقعی تمرین و تجربه شود. خوشبختانه مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد با ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی در مرکز و خوابگاهها، در راستای رشد توانایی های مذکور در دانشجویان گام برمی دارد.