برگزار کارگاه آموزشی برای اعضاء هیات علمی دانشگاه فردوسی توسط مرکز مشاوره دانشگاه

دانشجویان معمولا در طول تحصیل با انبوهی از استرس ها مواجه می شوند. درحالی که اکثر دانشجویان می توانند به خوبی از پس مقتضیات زندگی دانشجویی برایند. اما این فشارها برای بعضی دانشجویان توانکاه بوده و به تنهایی نمی توانند مشکلاتشان را حل و فصل کنند. دانشجویان ممکن است احساس انزوا، تنهایی، درماندگی و حتی ناامیدی کنند ویا درخصوص برخی تصمیم گیری های مهم دوره تحولی که در آن قرار دارند مانند تصمیم گیری های شغلی یا مربوط به انتخاب همسر و احساس نیاز به مشورت و یاری گرفتن داشته باشند. این احساسات به راحتی عملکرد تحصیلی دانشجویان را دچار مشکل کرده و چه بسا آنان را به سمت رفتارهای پرخطر و مشکلات پیچیده تر سوق دهد.

خوشبختانه در دانشگاه افراد و نهادهای مختلفی هستند که می توانند به عنوان منبع حمایتی برای دانشجویان ایفای نقش نمایند. از جمله منابع حمایتی موجود در دانشگاه می توان به اساتید، کارکنان، روحانیون، مشاوران، همکلاسی ها، تشکل ها و .. اشاره کرد.

اساتید و کارکنان به دلیل آن که در تماس مستقیم با دانشجویان هستند، از موقعیت بی نظیری برای شناسایی و ارجاع دانشجویان نیازمند به مشاوره برخوردارند. این امر بخصوص برای دانشجویانی که دور از والدین خود زندگی می کنند یا نمی خواهند با دوستان و خانواده خود تشریک مساعی داشته باشند، بیشتر مصداق دارد. ابراز علاقه و نگرانی اساتید و کارکنان نسبت به سرنوشت دانشجو عامل بسیار مهمی برای یاری رسانی به دانشجویانی است که در حال تلاش برای تثبیت مجدد تعادل هیجانی خود بوده و حتی می تواند به ادامه تحصیل و بعضاً ادامه زندگی فرد منجر شود.

در فرهنگ اصیل شرق و در فرهنگ اسلامی ما ایرانیان، معلم همیشه از جایگاه برجسته ای برخوردار بوده است. معلم در واقع فرزانه ای است که مریدان به او اقتدار می کنند و تسلی روح و روان خودرا در وی باز می یابند. در فرهنگ غنی ما ایرانیان، بزرگترها و کسانی که صاحب تجربه، رأی و نظر شناخته می شوند، از احترام و جایگاه والایی برخوردار بوده و جوانترها معمولا در تنگناها و گرفتاری ها به آنان رجوع می کنند. بدون شک از اعضای محترم هیأت علمی دانشگاه به عنوان معلم، مرید و استاد، انتظار می رود تا بتوانند با ایفای موثر نقش خود یاری رسان دانشجویان باشند.

به منظور بستر سازی جهت تحقق این نقش، مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تحت عنوان یکی از ماموریت های خود ( ارتقای دانش تخصصی اعضای محترم هیأت علمی و کارکنان دانشگاه درخصوص مسایل روان شناختی دانشجویان) و با هدف اجرای طرح جامع خانواده پایدار در دانشگاه فردوسی مشهد، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی ویژه اساتید محترم دانشگاه نمود، تا زمینه آشنایی با مسایل روان شناختی دانشجویان و شیوه های مداخله موثر و به طور خاص در مورد مشاوره پیش از ازدواج و نقش موثر ایشان در امر ازدواج دانشجویان فراهم گردد. در این راستا کارگاهی به عنوان: " نقش اساتید دانشگاه در مشاوره پیش از ازدواج و مشکلات روان شناختی دانشجویان" در تاریخهای 15 و 16 بهمن ماه 1391 توسط مرکز مشاوره در دانشکده ادبیات ، برگزار گردید. مدرسان این کارگاه عبارت بودند از:  جناب آقای دکتر یعقوبی، رئیس دفتر مرکزی مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات وفن آوری و عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد و جناب آقای دکتر آزاد فلاح، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس. این کارگاه با استقبال خوب از طرف اعضاء هیات علمی قرار گرفت. چند عکس از این کارگاه تقدیم می گردد: